Torak

Torak is verzonnen tijdens het semester game, waarbij ik een karakter heb ontwikkeld voor een computerspel. Storytelling was een onderdeel van het semseter, waarbij ik middels een storyboard het verhaal van mijn karakter over wilde brengen. De doelgroep die ik voor ogen had bij het bedenken van een verhaal zijn kinderen tussen de 7 en 11 jaar.  Het storyboard is hieronder weergegeven.

Torak ziet eruit als een lompe, witte aap, maar hij spreekt als een deftige heer.
Hij is over het algemeen heel lief en vriendelijk behalve als hij chagrijnig is of als je hem kwaad maakt.

Zijn vriendin Mariska zag zijn zachtaardige kant en werd verliefd. Zij heeft Torak overgehaald om weg te lopen van zijn boosaardige stam, die hem continu belachelijk maakte om zijn vriendelijkheid.

Torak woont op dit moment ver van zijn volk samen met zijn vriendin op een rustige open plek in het bos. Maar omdat Torak wel eens lomp en chagrijnig uit de hoek kan komen is zijn vriendin bij hem weggelopen. Vol spijt an zijn uitbarsting zit hij met een trillend onderlipje te kniezen op een boomstam.

Plotseling hoort hij Mariska vanuit de verte gillen om hulp. Hij springt op en ziet haar hoog boven de bomen meegenomen worden door een enorme vogel richting de berg van Tongar waar zijn aartsrivaal Zortang woont.


Hij  rent schreeuwend richting zijn vriendin. “MARISKAAAAAAHH” schreeuwt hij. Torak rent en rent en rent. De vogel is nog maar een stip aan de horizon en Torak valt, buiten adem, bewusteloos op de grond.Plots voelt hij wat likken aan zijn gezicht. Hij doet zijn ogen open, begint te gillen en springt  vol angst, zoals een olifant die een muis heeft gezien, in een boom.


Hij kijkt naar beneden en ziet daar een piepklein geel draakje. “Wat moet je van me?” Vraagt Torak met angst in zijn stem. Het draakje zegt dat hij alles heeft gezien en weet waar de vogel haar naartoe brengt. Hij zegt dat hij hem de weg wil wijzen. Torak twijfeld in het begin maar de drang om zijn vriendin te redden overwint al snel zijn angst voor de kleine draak.

Het draakje verteld over de lange weg die ze moesten afleggen. Die weg zou niet zonder gevaren zijn. En zo raken Torak en het draakje bevriend. Aan het begin van een groot avontuur, waarvan jij het lot in handen hebt.

2 Opmerkingen. Verlaat nieuw

Hey Menno,

deze serie vind ik erg goed! Zit bijna te wachten op het vervolg…

mvg R van Dinteren

Ja, eigenlijk moet een gaming productie bedrijf dit concept willen vertalen naar een vet spel op de Playstation of X-box ;)

U dient te zijn ingelogd om een opmerking te kunnen plaatsen.